Deelnemersinfo

Eigen risico en verantwoording

Iedere deelnemer aan de Schaats-Loop doet mee op eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt ten opzichte van de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook.

 

Programmawijziging bij slecht weer
Mochten de weersomstandigheden zo slecht, sneeuw en ijzel, zijn dat er op de atletiekbaan niet gelopen kan worden zal het loop gedeelte plaatsvinden op de grasstrook langs de atletiekbaan. Mocht dit door extreem weer niet mogelijk zijn dan zal wedstrijd ingekort worden tot enkel het schaatsonderdeel. De organisatie zal dit tijdig kenbaar maken op de website.

 

Afhalen startbescheiden
Zaterdag 21 maart vanaf 8:00 uur tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd
Locatie:
Atletiek 
Atletiek vereniging Attila
Bernard Leenestraat 48
5026 CA Tilburg 


Wat krijg je

2 startnummers + speldjes 
transponder (chip) + enkelbandje ingeval je deze huurt
1 tas voorzien van startnummer (hierin kun je kleren en loopschoenen indoen voor de wissel van schaatsen/lopen)

Omkleden en douches
Bij Attila zijn kleedruimtes met douches beschikbaar. Omkleden bij de ijsbaan is niet toegestaan. De ijsbaan wordt gesloten om 11.45 uur. Laat dus geen spullen achter bij de ijsbaan!
Alleen spullen in de door de organisatie aangeleverde tas + je schaatsen worden terug vervoerd naar de atletiekbaan, dus neem niet teveel mee!

Startnummer
Schaatsen: één startnummer op de zijkant van het rechterbovenbeen bevestigen
Lopen: één startnummer aan de voorzijde van het loopshirt bevestigen

 

Transponder (chip)
De transponder dient tijdens de gehele wedstrijd aan de enkel bevestigd te zijn, zo laag mogelijk anders werkt de transponder niet!  Lopen met de transponder in de hand is niet toegestaan.
Bij de duo's vindt de wissel plaats door de transponder over te dragen aan de loper die deze aan zijn enkel bevestigt.

Gelijk na de finish dient de transponder ingeleverd te worden. Mocht na afloop blijken dat de transponder niet ingeleverd is, dan is de organisatie gemachtigd om hiervoor €95,00 (dit zijn de kosten die MyLaps berekent) te incasseren. 
Let op!

Vertrek naar ijsbaan
Uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd, na omgekleed te zijn, ga je naar de ijsbaan via een bewegwijzerde route. Let op, dit gedeeltelijk over het loopparcours!


Schaats verhuur
Het is niet mogelijk schaatsen te huren. 


IJsbaan
De schaatsen worden aangedaan op de daarvoor aangewezen plaats (bij de opstapstrook ijsbaan). De jury geeft aan wanneer je het ijs op mag. Je schaatst naar de wisselzone en geeft daar je tas (SPONSER) met loopschoenen, schaatsbeschermers etc. af.  De organisatie legt de tassen op nummervolgorde in de wisselzone.
Er kan tot 3 minuten voor de start ingeschaatst worden en de instructies van de jury dienen opgevolgd te worden.

  

Schaatsen
Er wordt bij de startlijn opgesteld en gestart. Op het scorebord is op startnummer te zien hoeveel ronden je geschaatst hebt. Je dient zelf het aantal te schaatsen ronden bij te houden. Bij eerste passage van het meetpunt geeft het scorebord ronde 0 aan. Als het scorebord 24 (bij  25 te rijden ronden) aangeeft moet je vervolgens nog één ronde schaatsen en de baan bij de wisselzone verlaten.
Tijdens het schaatsen helm, handschoenen en een lange broek verplicht!

 

 Afstanden & ronden 

 

Starttijd

 onderdeel

 

afstand
schaats

 

ronden
schaatsen 

 

afstand
lopen 

 

 ronden
 lopen 

 

9:45

 pupillen

6 t/m 10 jaar

 

1.200

 

3

 

800

 

 aanloop + 1 ronde

 

9:45

 jeugd

11 t/m 13 jaar

 

2.000

 

5

 

1.200

 

 aanloop + 2 ronden

 

9:45

 junioren

14 t/m 16 jaar

 

5.200

 

13

 

2.800

 

 aanloop + 6 ronden

 

10:20

 duo's

vanaf 17 jaar

 

10.000

 

25

 

5.200

 

 aanloop + 12 ronden

 

11:00

 sen/masters

 

10.000

 

25

 

5.200

 

 aanloop + 12 ronden

 

 

Wisselzone
In de wisselzone kun je gedeeltelijk op schaatsen lopen. Vrijwilligers geven jouw tas  aan en vervolgens doe je loopschoenen aan. Je schaatsen leg je, voorzien van beschermers,  samen met de tas in een krat die onder de banken staat. Zorg daarom dat al je spullen in de tas zitten zodat er geen spullen achterblijven op de ijsbaan.
 De vrijwilligers zullen de krat vervoeren naar de atletiekbaan.

 Alleen deelnemers met een startnummer mogen in de wisselzone komen. Uitzondering hierop: Eén ouder van de pupillen en jeugd mag eventueel helpen bij het uitdoen van de schaatsen.
De wisselzone wordt bewaakt door de organisatie.
Voor de duo’s geldt een aparte procedure.

 

Wissel-procedure voor duo's (pupillen,jeugd,junioren)
De loper kan zijn schaatser aanmoedigen op een speciale plaats bij de ingang van de wisselzone, om hier te komen moet hij/zij via de ingang voor publiek/deelnemers naar de wisselzone lopen. Als de schaatser de laatste ronde schaatst gaat de loper klaar staan op een aparte plaats in wisselzone. De schaatser gaat het ijs af en geeft de transponder door aan de loper die deze aan de enkel bevestigt.
De schaatser kan zijn persoonlijke spullen weer ophalen bij de opstapplaats.
De loper kan zijn tas met eventueel kleding in de wisselzone afgeven aan een vrijwilliger. Deze tas kan door de schaatser in de wisselzone afgehaald worden.

 

Wissel-procedure voor duo's (duo's vanaf 17 jaar)
De loper kan zijn schaatser aanmoedigen op een speciale plaats bij de ingang van de wisselzone, om hier te komen moet hij/zij via de ingang voor publiek/deelnemers naar de wisselzone lopen. Als de schaatser de laatste ronde schaatst gaat de loper klaar staan langs de boarding bij ingang van de wisselzone. De wissel vindt plaats door de transponder over de boarding te geven aan de loper die deze aan de enkel bevestigt. De schaatser schaatst door naar de opstapplaats waar hij zijn schaatsen uit kan doen.
De schaatser kan zijn persoonlijke spullen laten liggen bij de opstapplaats.
De loper kan zijn tas met eventueel kleding in de wisselzone afgeven aan een vrijwilliger. De tas kan door de schaatser in de wisselzone afgehaald worden.

Lopen
Vanaf de wisselzone loop je over het aangegeven parcours naar de atletiekbaan. Je gaat de atletiekbaan op en bij de start/finish begin je het aantal ronden te tellen. Op het scorebord is op startnummer te zien hoeveel ronden je gelopen hebt. Je dient zelf het aantal te lopen ronden bij te houden. 
Bij de eerste passage van finish geeft de klok geeft 0 ronde aan. Het te lopen aantal ronden beginnen na de eerste passage te tellen! (eerste 1/2 ronde telt NIET mee)
Als het scorebord 11 aangeeft (bij 12 te lopen ronden) nog 1 ronde lopen en dan finishen.

 

Tijdwaarneming en tijdslimiet
Indien je te weinig ronden geschaatst of gelopen hebt, krijg je een straftijd. Je mag de wedstrijd wel afmaken maar je krijgt een hogere eindtijd.

Voor het schaatsonderdeel geldt een tijdslimiet, mocht je niet binnen die tijd klaar zijn met je ronden dan moet je de baan verlaten naar de wisselzone. Je kunt de wedstrijd afmaken maar je krijgt een extra tijd i.v.m. de niet gereden ronden. 

 

onderdeel

 

limiet schaatsen

 

pupillen/jeugd/junioren

 

25 minuten

 

duo's

 

40 minuten

 

senioren/masters

 

40 minuten

 

Ophalen persoonlijke bezittingen 
De persoonlijk bak, met de schaatsen en tas met kleding,  wordt door de organisatie vanaf de wisselzone naar de atletiekbaan vervoerd. Op vertoon van je startnummer kun je in de garage naast de kantine je spullen op komen halen. 

 

Medische begeleiding
Bij de schaats- en atletiekbaan is EHBO aanwezig.

 

Publiek
Publiek kan rondom de ijsbaan de deelnemers aanmoedigen, enkel de wisselzone en het loopparcours langs de ijsbaan is niet toegankelijk voor publiek. Let tijdens het lopen van en naar de atletiekbaan op voor de deelnemers die over hetzelfde parcours lopen.  

 

Uitslagen
De uitslagen (eindtijden) worden direct na de wedstrijd gepubliceerd en zijn dezelfde dag te zien op de website.
 

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats in de kantine van Attila. Indien je een prijs behaald hebt dien je persoonlijk bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Prijzen worden niet nagestuurd. 

 

Prijsuitreiking en afsluiting van het schaatsseizoen om 12:15 uur