Schaatsloop.nl
Home » Deelnemersinfo

Deelnemersinfo

Eigen risico en verantwoording

Iedere deelnemer aan de Schaats-Loop doet mee op eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt ten opzichte van de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid, van welke aard dan ook.

 

Programmawijziging bij slecht weer
Mochten de weersomstandigheden zo slecht, sneeuw en ijzel, zijn dat er op de atletiekbaan niet gelopen kan worden zal het loop gedeelte plaatsvinden op de grasstrook langs de atletiekbaan. Mocht dit door extreem weer niet mogelijk zijn dan zal wedstrijd ingekort worden tot enkel het schaatsonderdeel. De organisatie zal dit tijdig kenbaar maken op de website.

 

Afhalen startbescheiden
Zaterdag 21 maart vanaf 8:30 uur tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd
Locatie:
Atletiek vereniging Attila
Bernard Leenestraat 48
5026 CA Tilburg 


Wat krijg je

2 startnummers + speldjes 
transponder indien gehuurd)
2 nummeretiketten (voor onder de schaatsen)

1 tas voorzien van startnummer (hierin kun je kleren en loopschoenen indoen voor de wissel van schaatsen/lopen)

 

Omkleden en douches

Bij Attila zijn kleedruimtes met douches beschikbaar. Omkleden bij de ijsbaan kan tot 11.45 uur. Laat dus geen spullen achter bij de ijsbaan! Alleen spullen in de door de organisatie aangeleverde (SPONSER) tas + je schaatsen worden terug vervoerd naar de atletiekbaan, dus neem niet teveel mee!


Verzorging
Er gratis warme thee en koffie beschikbaar in kantine van Attila.

Startnummer
Schaatsen: één startnummer op de zijkant van het rechterbovenbeen bevestigen
Lopen: één startnummer aan de voorzijde van het loopshirt bevestigen

Nummeretiket
Nummeretiketten dienen onder de schaatsen geplakt te worden, dit is nodig als bewijs voor het ophalen van de schaatsen na afloop. 

Transponder (chip)
De transponder dient tijdens de gehele wedstrijd aan de enkel bevestigd te zijn. Lopen met de transponder in de hand is niet toegestaan.
Bij de duo's vindt de wissel plaats door de transponder over te dragen aan de loper die deze aan zijn enkel bevestigt.

Gelijk na de finish dient de gehuurde transponder ingeleverd te worden. Je ontvangt hiervoor een retourbewijs, bewaar deze tot vier weken na het evenement.

Mocht na afloop blijken dat de transponder niet ingeleverd is, dan is de organisatie gemachtigd om hiervoor €95,00 (dit zijn de kosten die MyLaps berekend) te incasseren. 


Vertrek naar ijsbaan
Uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd, na omgekleed te zijn, ga je naar de ijsbaan via een bewegwijzerde route. Let op, dit is tevens het loopparcours, je dient rechts te houden om de deelnemers niet te hinderen!

Schaats verhuur
Het is niet mogelijk schaatsen te huren. 

IJsbaan
De schaatsen worden aangedaan op de daarvoor aangewezen plaats (bij de opstapstrook ijsbaan). Enige tijd, de jury geeft dit moment aan, voor de start mag je het ijs op en neem je, schaatsend, eventueel je spullen mee zoals kleding, loopschoenen en schaatsbeschermers in de door de organisatie beschikbaar gestelde tas (SPONSER) voorzien van jouw startnummer, deze leg je op de boarding bij de uitgang van de ijsbaan richting wisselzone. De organisatie hangt deze tas, op startnummervolgorde, aan rekken bij de ingang van de wisselzone.
Er kan tot 3 minuten voor de start ingeschaatst worden en de instructies van de jury dienen opgevolgd te worden.

Schaatsen
Er wordt bij de start/finishlijn opgesteld en gestart. Op het scorebord is op startnummer te zien hoeveel ronden je geschaatst hebt. Je dient zelf het aantal te schaatsen ronden bij te houden. Bij eerste passage van het meetpunt geeft het scorebord ronde 0 aan. Als het scorebord 24 aangeeft (bij  25 te rijden ronden) moet je de baan bij de wisselzone verlaten.
Tijdens het schaatsen is een helm, handschoenen en een lange broek verplicht!

Afstanden & ronden 

 zie programma pagina

 

Wisselzone
Nadat het aantal rondes afgelegd is schaats je naar de wisselzone in de tent. De vloer van de wisselzone is volledig bedekt met rubber matten. Bij de ingang van de tent pak je van het rek jouw plastic tas (SPONSER) en doe je loopschoenen aan. Je schaatsen leg je, voorzien van beschermers, in een krat die onder de banken staat en je legt op je schaatsen je plastic tas (SPONSER). De vrijwilligers zullen de krat aannemen en later vervoeren naar de atletiekbaan.

Alleen deelnemers met een startnummer mogen in de wisselzone komen. Uitzondering hierop: Eén ouder van de pupillen en jeugd mag eventueel helpen bij het uitdoen van de schaatsen.De wisselzone wordt bewaakt door de organisatie.


Voor de duo’s geldt een aparte procedure:

Wissel-procedure voor duo's (pupillen,jeugd,junioren)
De loper kan zijn schaatser aanmoedigen op een speciale plaats bij de ingang van de wisselzone, om hier te komen moet hij/zij rondom de ijsbaan lopen. Als de schaatser de laatste ronde schaatst gaat de loper klaar staan bij ingang van de tent. Hier vindt de wissel plaats en wordt de transponder doorgegeven aan de loper die deze aan de enkel bevestigt. De schaatser schaatst door naar de opstapplaats waar hij zijn schaatsen uit kan doen. De schaatser kan zijn persoonlijke spullen laten liggen bij de opstapplaats waar hij de schaatsen aandoet. De loper kan in de tent zijn plastic tas (SPONSER) met eventueel kleding op startnummervolgorde aan een rek ophangen. De tas wordt na afloop door de organisatie naar de atletiekbaan vervoerd.
Eén ouder van de pupillen en jeugd mag eventueel helpen bij het uitdoen van de schaatsen.

 

Wissel-procedure voor duo's (duo's vanaf 16 jaar)
De loper kan zijn schaatser aanmoedigen op een speciale plaats bij de ingang van de wisselzone, om hier te komen moet hij/zij rondom de ijsbaan lopen. Als de schaatser de laatste ronde schaatst gaat de loper klaar staan langs de boarding bij ingang van de tent. De wissel vindt plaats door de transponder over de boarding te geven aan de loper die deze aan de enkel bevestigt. De schaatser schaatst door naar de opstapplaats waar hij zijn schaatsen uit kan doen. De schaatser kan zijn persoonlijke spullen laten liggen bij de opstapplaats waar hij de schaatsen aandoet. De loper kan in de tent zijn plastic tas (SPONSER) met eventueel kleding op startnummervolgorde aan een rek ophangen. De tas wordt na afloop door de organisatie naar de atletiekbaan vervoerd.

Lopen

Vanaf de wisselzone loop je over het aangegeven parcours naar de atletiekbaan. Je gaat de atletiekbaan op en bij de start/finish begin je het aantal ronden te tellen. Op het scorebord is op startnummer te zien hoeveel ronden je gelopen hebt. Je dient zelf het aantal te lopen ronden bij te houden. 
Bij de eerste passage van finish geeft de klok geeft 0 ronde aan. Het te lopen aantal ronden beginnen na de eerste passage te tellen! (eerste 3/4 ronde telt NIET mee)
Als het scorebord 9 aangeeft (bij 10 te lopen ronden) nog 1 ronde lopen en dan finishen. 

Tijdwaarneming en tijdslimiet
Indien je te weinig ronden geschaatst of gelopen hebt, krijg je een straftijd. Je mag de wedstrijd wel afmaken maar je krijgt een hogere eindtijd.

Voor het schaatsonderdeel geldt een tijdslimiet, mocht je niet binnen die tijd klaar zijn met je ronden dan moet je de baan verlaten naar de wisselzone. Je kunt de wedstrijd afmaken maar je krijgt een extra tijd i.v.m. de niet gereden ronden. 

 

 

onderdeel

 

limiet schaatsen

 

pupillen/jeugd/junioren

 

25 minuten

 

duo's

 

40 minuten

 

senioren/masters

 

40 minuten

 

Ophalen persoonlijke bezittingen 
De persoonlijk bak, met de schaatsen en tas met kleding,  wordt door de organisatie vanaf de wisselzone naar de atletiekbaan vervoerd. Op vertoon van je startnummer kun je in de garage naast de kantine je spullen op komen halen. 

Medische begeleiding
Bij de schaats- en atletiekbaan is EHBO aanwezig.

Publiek
Publiek kan rondom de ijsbaan de deelnemers aanmoedigen, enkel het gebied bij en in de wisselzone is niet toegankelijk voor publiek. Let tijdens het lopen van en naar de atletiekbaan en de ijsbaan op voor de deelnemers die over hetzelfde parcours lopen.  

Uitslagen
De uitslagen (eindtijden) worden direct na de wedstrijd gepubliceerd en zijn dezelfde dag te zien op de website. De uitslagen met tussentijden komen maandag op de website te staan. De looptijd is inclusief de wisseltijd.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats in de kantine van Attila. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb